Berichten

maandag 25 juni: Eucharistieviering dinsdag 26 juni: Sport- en speldag woensdag 27 juni: Bezoekje aan het 4de leerjaar donderdag 28 juni: Wandeling door Vrasene vrijdag 30 juni: Halve dag school

Voorbereiding Eindtoetsen

Klik HIER om de planning en de oefeningen voor de eindtoetsen te bekijken.

Veel succes!

Wil je telkens het laatste nieuwe bericht via mail krijgen? Vul dan hier je e-mailadres in:

Schoolfilm Ter Vesten donderdag 18 januari 2018

Toen mijn vader een struik werd 

Toda helpt papa in de bakkerij, hij is de beste banketbakker van de stad. Tot haar leven grondig verandert: papa vertrekt naar het front om het land te verdedigen. De oorlog is uitgebroken en de stad is niet langer veilig. Toda moet op reis, een lange en moeizame tocht naar het verre land waar haar moeder woont. Onderweg ontmoet ze een heleboel rare mensen en ook een bijzondere nieuwe vriend. Maar zal ze ook haar moeder kunnen vinden?
Een typisch Joke van Leeuwen verhaal op de grens tussen realisme en absurditeit, waarin ernstige en absurde personages elkaars pad kruisen. Toen mijn vader een struik werd is een aanklacht tegen de oorlog, vol verwijzingen naar het hedendaagse vluchtelingenprobleem.
Toen mijn vader struik werd won de ECFA Award voor Beste Europese Film en werd verkozen tot Beste Film op Het Jeugdfilmfestival 2017.


Gerelateerde afbeelding


Geen opmerkingen:

Een reactie posten